menu
5-те най-добри баскетболисти на всички времена
5-те най-добри баскетболисти на всички времена
Кои са те и какво са постигнали в спорта?

5. Коби Брайънт

Коби Брайънт е американски професионален баскетболист. Той прекара цялата си 20-годишна кариера в Лос Анджелис Лейкърс в Националната баскетболна асоциация.

Той е широко смятан за един от най-великите баскетболисти на всички времена. Брайънт спечели пет шампионата на NBА.

Той със сигурност е един от най-награждаваните и успешни играчи в историята на NBА. На 22 януари 2006 г. той отбеляза най-високите в кариерата си 81 точки и става вторият играч с най-много отбелязани точки в един мач от NBА точно след великия Уилт Чембърлейн, който има цели 100 точки в един мач.

Брайънт изведе отбора до шампионатите през 2009 г. и 2010 г., като и двата пъти беше избран за MVP на финалите на NBА. 

4. Меджик Джонсън

Меджик Джонсън е един от най-великите играчи, играли някога в спорта. Той спечели четвърто място по много причини.

Често смятан за най-великия пойнтгард на всички времена, Джонсън изиграва общо 13 сезона за Лейкърс и е възхваляван като един от 50-те най-велики играчи в историята на NBА през 1996 г.

Постиженията на Джонсън в кариерата включват три награди за MVP на NBА, девет участия във финалите на NBА и 12 мача на звездите.

3. Карим Абдул-Джабар

Карим Абдул-Джабар е бивш американски професионален баскетболист, който е играл общо 20 сезона в NBA за Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Лейкърс.

По време на кариерата си, Абдул-Джабар беше рекордьор шест пъти за най-полезен играч в NBA (MVP).

Той е смятан за един от най-великите играчи на всички времена. През 1975 г. е продаден на Лейкърс, с които играе през последните 14 сезона, в които печелят още пет шампионата на NBА.

ESPN го определи за най-великия център на всички времена през 2007 г. 

2. Леброн Джеймс

ЛеБрон Джеймс е американски професионален баскетболист за Лос Анджелис Лейкърс от Националната баскетболна асоциация. Той е известен с прозвището „Крал Джеймс“ и е широко смятан за един от най-великите играчи на всички времена.

Джеймс е спечелил общо четири шампионата на NBA, четири награди за MVP на NBA, четири награди за MVP на финалите на NBA, три награди за MVP на All-Star и два златни олимпийски медала.

Джеймс спечели първите си двa шампионатa в NBА, докато играе за Хийт през 2012 и 2013 г.

Джеймс е и първият играч в историята на NBА, който печели 1 милиард долара като активен играч. 

1.Майкъл Джордан

Майкъл Джордан е широко смятан за най-великия баскетболист на всички времена. Той също така е смятан за най-добрия играч в историята на NBА, както и за най-добрия играч в историята.

Той изиграва общо петнадесет сезона в Националната баскетболна асоциация, като печели шест шампионата на NBА с Чикаго Булс.

Джордан спечели първата си титла в NBА с Булс през 1991 г. ,печели титли и през 1992 и 1993 г.

Индивидуалните награди и постижения на Джордан включват шест награди за най-полезен играч (MVP) на финалите на NBА, десет титли за голмайстор на NBА, пет награди за най-полезен играч на NBA и още много други отличия.

Той е един от най-ефективните спортисти от своето поколение. Майкъл Джордан оглавява класацията на топ 5 на най-великите баскетболисти на всички времена.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!