menu
Топ 10 съвета за фантастично пътешествие в Париж
Топ 10 съвета за фантастично пътешествие в Париж
Париж е град, който всеки трябва да посети поне веднъж – да погледне от върха на Айфеловата кула, да хапне френски кроасани, да разгледате витрините на Шанз-Елизе .

1. Вземете карта на парижкото метро

Колкото и да обичате да се разхождате, метрото в Париж ще ви спести много време и усилия. Това е така, защото повечето достъпни хотели в Париж са далеч от основните атракции и ще трябва да се движите много, за да видите всичко от списъка си с атракции.

2. Планирайте предварително - вземете карта на града

Предварителното запознаване с града ще ви помогне много когато пристигнете. Планирайте маршрутите си, за да не губите време. Вземете си карта на града. Има много удобни начини за придвижване, например да резервирате пътуване с автобусна компания в Париж.

3. Безплатни неща за правене

Ако пътувате до Париж с ограничен бюджет, можете да спестите много пари на някои от най-емблематичните места.

Повечето атракции в Париж са безплатни за всички като Сакре Кьор, Нотр Дам или Люксембургските градини. Никой не може да ви попречи да си направите хубав пикник пред Айфеловата кула, например.

Има  много безплатни пешеходни обиколки:

Безплатно за граждани на ЕС под 26 години: Лувърът, Център Помпиду, Орсе, Оранжерията, Пантеонът, Триумфалната арка и други национални музеи.

Безплатно само първата неделя на всеки месец: Лувърът, Музеят Роден, Музеят Пикасо, Музеят Орсе и др.

Лувърът: също безплатно за всички под 26 години, от всяка страна по света, в петък вечер от 18:00 до 21:45.

Триумфалната арка: безплатно на 1-вата неделя на месеца между 1 ноември и 31 март. Безплатен вход за лица под 26 години от Европейския съюз.

Версайският дворец: първата неделя на месеците от ноември до март, граждани на ЕС под 26 години

4. Не губете време

Един от най-добрите начини да спесите от времето си е да ядете на крак. Купете продукти от местните пазари предния ден и направете сандвичи, които можете да ядете докато чакате на опашката за влизане в Нотр Дам, например. Това ще ви спести много време за разглеждане на забележителности.

5. Помислете за ваканционен пакет

Понякога, за да имате най-невероятното пътуване, можете да оставите някой друг да се погрижи за него. Сърфирайте в интернет за някои туристически пакети за Франция, като тези от HolidayMe.com, и проверете дали някои от тях са достатъчно добри, за да отговорят на вашите критерии за невероятно пътуване до Париж.

6. Дисниленд

Ако ще посетите Дисниленд Париж, бъдете подготвени – купете билет онлайн, вземете карта и създайте „план за действие“, т.е. кои атракциони ще посетите първо, в какъв ред и т.н.

7. Лувъра

Лувърът трябва да се види не само заради известния портрет на Мона Лиза, но и заради хилядите други значими произведения на изкуството. За да направите посещението си още по-приятно, трябва да сте готови.

Първо, пропуснете опашката на входа и си спестете един час чакане като влезете от някои от „тайните“ входове като Porte de Lions или входа на Mall. Второ, вземете карта на Лувъра и планирайте посещението си предварително.

8. Айфеловата кула

Не правете грубата грешка да чакате на 3-часовата опашка за Айфеловата кула. Просто купете билетите си предварително и се насладете на красивия парижки пейзаж от върха.

9. Проверете работното време

Представете си, че предприемате 30-минутно отклонение, за да посетите друга забележителност от списъка ви, но когато стигнете там, виждате, че не работи. Избягнете разочарованието като предварително проверите какво работи и кога.

Ето списък само на някои от атракциите в Париж, които са затворени в понеделник и на официални празници:

Затворени в понеделник: Musée d’Orsay, Musée de la Monnaie, Petit Palais, Musée Rodin, The crypt of Notre-Dame, The Palace of Versailles и др.

Затворено на официални празници: Криптата на Нотр Дам, Музеят Виктор Юго и др.

10. Опознайте своя квартал

Когато сте в Париж не прекарвайте цялото си време в разглеждане на забележителности и правене на снимки. Разбира се, за това сте дошли, но има още едно важно място, с което трябва да се запознаете – кварталът, в който сте отседнали.

Разберете предварително дали има добри ресторанти за хапване, барове за пийване и срещи с местните жители, има ли супермаркет, пекарна и аптека наблизо.

Знанието е сила и колкото повече информация имате за мястото, толкова повече възможности ще имате, за да прекарате невероятно времето си в Париж.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!