menu
Оригинални слънчеви очила Рей-Бан Джъстин
Оригинални слънчеви очила Рей-Бан Джъстин
Всичко за модела слънчеви очила Джъстин RAY-BAN RB4165

Оригинални слънчеви очила Рей-Бан Джъстин

Марката Ray-Ban заслужено е един от лидерите в производството на модерни слънчеви очила. Когато пусна емблематичната рамка на Wayfarer, обществената реакция беше толкова поразителна, че компанията нямаше друг избор, освен да се наслади на успеха и да пожъне наградите от труда си.

Емблематичната трапецовидна форма на очилата не е загубила своята актуалност след повече от 60 години. Вдъхновени от този неподвластен на времето модел, Ray-Ban лансира очилата Justin, които предлагат нов поглед към познатия силует

За да се разбере феноменът на популярността на Рей-Бан Джъстин, е необходимо да се знае историята на марката, която започва през 1937 г. с пускането на първите очила за ВВС на САЩ. Пилотите се нуждаеха от модел, който осигурява оптимална защита от слънцето и елиминира отблясъците. Зелените лещи с форма на сълза, пластмасовите и след това металните рамки на марката надминаха всички очаквания, поради което очилата бързо се превърнаха в моден аксесоар. Последваха и други иновативни модели, но именно емблематичният силует на Wayfarer написа името Ray-Ban в историята. Те са началото на сътрудничеството на американската компания с Холивуд.

Силуетът на Wayfarer все още е най-популярната форма на очилата, а марката непрекъснато актуализира дизайна на модела, за да бъде в крак с времето. Така са създадени оригиналните слънчеви очила Ray-Ban Justin, които се превръщат в продължение на класиката. Те имат познати очертания, но със собствен подчертан стил.

Опригиналните слънчрви очила Ray-Ban 4165 Justin напомнят на емблематични класики с големи правоъгълни лещи с леко заоблени ръбове. Моделът обаче получи по-ясни граници, но в същото време загуби метални части от предната страна. Брандирането на храмовете е направено в традиционния стил Ray-Ban.

Материалът на рамката използва невероятно лека и гъвкава найлонова пластмаса, иновативен заместител на тежкия ацетат, който прави очилата почти безтегловни, без да губи здравина и издръжливост. Моделът изглежда малко агресивен поради ъгловата си форма и по-високата височина на обектива. Стандартният размер е 55 мм, а има и малка версия от 51 мм.

Елегантният аксесоар е изработен с по-модерен подход. С разнообразие от рамки и нюанси на обектива, колекцията Color Mix добавя игрив щрих към класическия силует, идеалният начин да направите алтернативен поглед към традиционните дизайни на марката.

В допълнение към класическата зелена оптика на G-15, която предава само 15% от видимата светлина, марката предлага поляризиращи и огледални лещи в ярки цветове, както и нови модели Flash с многослойно огледално покритие.

Лимитираната серия Ray-Ban Justin Holiday Exclusive включва очила със сиви градиентни лещи и ясни рамки, докато изданието, наречено Collection, показва син градиент.

Дизайнът на Ray-Ban Justin се счита за една от най-добрите повторения на Wayfarer, която е повече от просто реплика на успешен силует. Стилът на очилата с право е признат за достатъчно уникален, за да издържи теста на времето, точно както предшествениците си.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!