menu
Най-красивите плажове
Най-красивите плажове
Слънце, плаж и море са комбинация, на която никой не може да устои.

Най-красивите плажове

Дори и заклетите планинари не могат да отрекат красотата на морето и неговите плажове. Когато дните станат дълги и лятото е в разгара си, мислите ни все по-често отлитат към някой слънчев плаж и с наслада си представяме дълги вечери край морето с приятна компания. По света има необятен брой плажове, където може да отпочинете и да заредите батериите, а развитието на туризма кара все повече хора, избиращи да се отдадат на плажни забавления през отпуската си. Кои са най-красивите и посещавани плажове на света?

Елафониси, Гърция

Гръцките плажове са популярни с красотата си и Елафониси не е изключение. Този плаж се намира на остров и впечатлява туристи именно с отдалечеността си и усещането за дива природа. Там ще се насладите на фин розов пясък и топла, плитка вода.

Заливът Ханалей, Хавай

Още преди Холивуд да превърне Хавай и неговите безкрайни плажове в магнит за туристи, заливът Ханалей привлича местните с уникалната комбинация от високи планини и безкрайно синьо море. През зимата това е популярна дестинация за сърф и е едно от най-известните места в Хавай.

Копакабана, Бразилия

Без съмнение най-известният плаж в света. Той съчетава километри прекрасна пясъчна ивица, планини на хоризонта и усещане за предстоящо парти със съвременна архитектура и арт дизайн. Плажът, заедно с прилежащия булевард, са основно място за срещи и прекарване на свободното време в Рио де Жанейро.

Кейп Таун, Южна Африка

Най-красивите плажове не винаги са на отдалечени острови. Плажът на Кейп Таун в залива Кампс е изключението – заобиколен от емблематичните за региона планини и разположен почти в сърцето на града, плажът ще ви впечатли не само с красота си, но и с възможностите за различни активности.

Национален парк Кейп ле Гранд, Австралия

Паркът се намира на 60 километра от най-близкото населено място в слабо населени южен регион на Австралия. Там се намират плажовете с най-белия пясък в света, а ако това не е достатъчно, паркът впечатлява със спиращи дъха гледки и уникалното си биоразнообразие.

Сейшелите

Когато се заговори за островната държава, си представяме екзотични, излезли от нечия фантазия плажове, заобиколени от тропична растителност. И точно това е което ще открием на плажът Анс Сурс д‘Аржан, един от най-популярните плажове в страната и желана дестинация за почивка.

Заливът Кенън, Орегон

Макар водата там да е по-скоро студена, това не влияе върху красотата на плажа. Той е известен сред фотографите заради огромната канара, която се намира в залива и създава приказна атмосфера и специфично усещане у посетителите.

Крайбрежията, където сушата среща океана са места, богати на биоразнообразие. Пясъкът изглежда като нещо просто, но той е резултат от милиони години действие на природните стихии – вятър и вода – върху скалите. В зависимост от минералното съдържание, пясъкът може да бъде жълт, розов, бял или дори черен. Значението му за хората има повече от едно измерение, тъй като се използва в строителството, но не можем да отречем, че когато стане дума за пясък, си представяме плаж и несравнимото с нищо удоволствие да се излегнеш върху топлия пясък, да слушаш вълните и да си напълно щастлив точно в този момент. 

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!