menu
Хора, оцелели по невероятен начин
Хора, оцелели по невероятен начин
Късметът и силата на някои хора са неописуеми, когато става дума за оцеляване.

Хора, оцелели по невероятен начин

В несигурния свят на 21 век, изпълнен с природни бедствия и неочаквани обрати, понякога се случват крайно невероятни неща, които ни карат да се замислим за куража, издръжливостта и желанието на живот, характерни за повечето хора. Ето историите на шестима души, оцелеели напук на вероятността и доживели да разкажат за приключенията си.

Десет дни в джунглата

През 1971 г. 17 -годишната германка Джулиан Кепке е на борда на самолет, който се разбива някъде в планините на Перу. Тя не само има късмет да е единственият оцелял пътник, но и успява да преживее десет дни в амазонската джунглата, преди група дървари да я открият и спасят.

Година в морето

През 2014 г. фермери, проучващи изоставени острови в Тихия океан се натъкнали на мексиканеца Салвадор Алваренга. Оказало се, че той се изгубил в морето преди повече от година, изминал над 5000 километра в 7 метрова лодка и оцелял, ядейки риба, птици и костенурки и с помощта на дъждовна вода.

Историята щеше да е малко съмнителна, ако нямахме и други категорични записи на хора, оцелели в морето въпреки очакванията.

Нощ във вулкана

През 1992 г. Майкъл Бенсън и колегите му летели с хеликоптер над Хавай, за да заснемат кадри за филм. За беда, хеликоптерът им се разбил над Килауеа, най-активният вулкан в света. Бенсън се оказал именно в кратера на вулкана, разминавайки се на милиметри с горещата лава. Той прекарал две безсънни нощи, слушайки бълбукащата лава, докато спасителите успеят да го локализират.

Ампутация по спешност

Историята на Арън Ралстън е известна сред катерачите. През 2003 г. той се оказал затиснат от канара в един каньон в Юта. Прекарал там 6 дни, борейки се с болката, хипотермията и дехидратацията. Накрая използвал джобен нож, за да отреже собствената си ръка и да се освободи. Успял и оцелял.

Три дни под вода

През 2013 г., Харисън Окене, нигерийски моряк, бил в тоалетната на  корабчето, когато то потънало близо до бреговете на Нигерия. Само че той не се удавил, а намерил случайно образуван въздушен джоб, където останал цели три дни. Когато спасителите-водолази се спуснали, за да извадят телата на останалите моряци, изненадата им била неописуема – Харисън протегнал ръка към един от тях. Моментът е записан на видео и несъмнено е докарал кошмари на свидетелите.

Забравен на Еверест

През 2006 г., след като достигнал последния базов лагер, алпинистът Линкън Хол проявил тежки симптоми на височинна болест и жизнените му показатели спрели. След като се опитали да го реанимират в продължение на 2 часа, водачите му били принудени да го оставят и да се върнат, планирайки да приберат тялото на следващия ден.

12 часа по-късно, група спускащи се алпинисти открили Линкън съвсем жив и му помогнали да се спусне от планината.

Срещу гравитацията

През 2009. г, инструкторът по парашутизъм Майкъл Холмс имал невероятен „късмет“. След като скочил от самолета, нито един от парашутите му не се отворил. Последвало изправящо косата свободно падане със скорост 120 километра в час, което би трябвали да го убие, но не станало така. Майкъл се приземил върху храсти, а нараняванията му били само леко навяхване на глезена и колабирал бял дроб.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!