menu
Френската парфюмерия - лидер в света на парфюмите
Френската парфюмерия - лидер в света на парфюмите
Френски парфюми

Френските парфюми

Фразата "френски парфюм" отдавна се е превърнала в домакинска дума и се свързва с елегантност, лукс и богатство, въплъщаващи стандарта на отличен вкус. Парфюмерийната индустрия във Франция започва да се развива през 16 век и оттогава тази страна не се е отказала от първенството си в световната парфюмерийна индустрия, което доказва славата на такива къщи като Chanel, Guerlain, L'Artisan Parfumeur и Cacharel. Преди това само представители на благородниците можеха да си позволят френски парфюми, но днес почти всеки може да си купи френски парфюми.

Традициите на парфюмерийното изкуство във Франция са се формирали в продължение на няколко века. Именно сред френските марки са представени най-елитните и селективни. А френските парфюмеристи са достигнали съвършенство в изработката си. Именно в тази страна се появи концепцията за пирамидата на композицията, т.е. разделянето на нотките на аромата на горна, сърдечна и основа. Благодарение на това откритие днес можем да се насладим на променливата игра на парфюмните композиции, разгръщащи се на вълни и постепенно, зашеметяващи с нови фасети и нюанси.

Грас се счита за люлката на френската парфюмерийна индустрия. Именно тук се появяват първите парфюмеристи и фармацевти. Тук са разработени кожени занаяти. Кожените изделия привличали богати хора, но миризмата на обработена животинска кожа била отвратителна. Някои кожари, опитвайки се да угодят на благородниците, решиха да ароматизират ръкавиците. Това предизвика фурор между богатите дами и господа. Ароматизираните ръкавици станаха много популярни. Така парфюмерийният занаят се развива заедно с кожения занаят и скоро се отделя и се превръща в отделна индустрия, която прави Франция известна.

Освен старите марки парфюми, всяка година във Франция се появяват нови. Те продължават установените традиции в парфюмерията и създават нови. В нашия онлайн магазин можете да си купите френски парфюми на достъпни цени. Каталогът съдържа изящни парфюмни композиции от стари и нови марки. Montale, Nina Ricci, Serge Lutens, Sisley и други френски парфюми могат да бъдат намерени на страниците на онлайн магазина за парфюми Testerite.com

Френските парфюми са в състояние да задоволят и най-взискателния вкус, а широката им гама ще ви позволи да се съсредоточите върху предпочитанията си.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!