menu
Епидемия от ботулизъм в Италия
Епидемия от ботулизъм в Италия
Епидемия от ботулизъм в Италия

Епидемията е причинила смъртта на няколко души. Двама души са починали, а девет са хоспитализирани, включително дете в критично състояние, поради епидемия от ботулизъм, свързана с консумацията на замърсена храна, в различни региони на Италия.

Жертвите са идентифицирани като Роберта Пицалис (38), която почина след като яде гуакамоле на парти в Монсерато, Сардиния, и Луиджи Ди Сарно (52), който почина от хранително отравяне след като е консумирал сандвич с наденица и броколи в Диаманте. Италианските здравни власти са активирали всички протоколи за спешни случаи и са разпоредили изземване на подозрителни хранителни продукти, докато разследват евентуална небрежност при боравене с храни.

Извънредна ситуация в Италианското здравеопазване

 Епидемията доведе до хоспитализацията на девет души, включително 11-годишно момче, което беше преместено в тежко състояние, в интензивно отделение, в болница, в Рим. Като предпазна мярка, кметът на Монсерато, Томазо Лочи, нареди отмяната на всички публични събития в общината, включително планираните религиозни и граждански тържества.

Висшият здравен институт и Министерството на здравеопазването на Италия работят съвместно за проследяване на източника на замърсяването, като фокусират разследванията си върху предприятията, доставили въпросната храна. Според италианския наказателен кодекс, отговорните за предлагането на вредни продукти на пазара могат да бъдат изправени пред сериозни правни последици, ако бъде доказана небрежност, при съхраняването и приготвянето на храната, смятана за източник на епиденията.


Източник: La Razón

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!