menu
Магнезият като еко прах за пране с антибактериално и хипоалергенно действие
Магнезият като еко прах за пране с антибактериално и хипоалергенно действие
Японският минимализъм все по-често е повод на възторг и удивление - като контрапункт на консуматорското общество, в което битуваме. Грижата за Природата и опазването на нейните ресурси за идните поколения набира все по-голяма скорост.

Малцина от нас се замислят какъв принос могат да имат в грижата за Природата с изборите, които правим всеки ден. Например – какъв перилен продукт да ползваме. Може ли той да щади Природата и да е нежен към нашата кожа и дрехи?

Има такъв еко прах за пране и той не само е напълно натурален, но има и антибактериално и хипоалергенно действие – подходящ и за деца, и за хора с дерматологични проблеми – атопичен дерматити, псориазис, екзема и др.

Това е малко саше, което съдържа само 100 грама магнезий, обработен с иновативна японска технология – за да пере дрехите екологично и натурално – без детергенти, нежен към тъканите и кожата с грижа за Природата.

Съдържание

Какво е Terra Wash+Mg и как пере? (H2)

Terra Wash+Mg е 100% натурален прах за пране. Съдържа само пречистен магнезий с чистота 99,95%, обработен под формата на гранулки. Когато влезе в контакт с водата, я прави алкална, като постига pH 10.3 за десетина минути при стайна температура.

Отделят се мехурчета с водород, а големите формации от водни молекули се раздробяват на по-малки, така че с лекота да преминават през влакната на тъканите и прането с Terra Wash+Mg да бъде наистина ефективно.

Може да се използва и с топла и със студена вода, както с мека, така и с твърда вода. Може да се пропуска цикъла на изплакване, тъй като не се образува пяна, няма химикали и практически изплакването е излишно. Като бонус, по прането остава магнезий, който продължава да действа и след това.

Антибактериално действие

Terra Wash+Mg е еко прах с и антибактериално действие, което е изследвано в лаборатории в Япония. Сред тестовете са за бързодействие и продължителност на потискането на Златистия стафилокок (Staphylococcus Aureus), Ешерихия коли (E. coli) и Staphylococcus Legionella.

Направени са и тестове за ефективността на Terra Wash+Mg при елиминиране на миризми и разграждане на себума. Също сравнения за ефективността в сравнение с течни и прахообразни перилни продукти.

Хипоалергенно и антиалергично действие

Terra Wash+Mg е 100% натурален прах за пране и не съдържа химикали, които да дразнят кожата или да отключат алергии. Антибактериалното действие на продукта го прави и хипоалергенен, тъй като алергични реакции се отключват и като имунен отговор спрямо бактерии.

Подходящ за деца

Натуралният прах за пране е подходящ за деца и е отличен подарък за бебе. Може да се ползва за пране на дрехите и домашния текстил на цялото семейство – без значение дали имат или нямат дерматологични проблеми.

100% zerowaste

Terra Wash+Mg е създаден с грижа за хората и природата. Сашето се използва многократно – поне 365 пъти. Ако перете всеки ден- това е 1 календарна година. За това време, ако използвате течен прах за пране, ще изхвърлите над килограм пластмаса само от опаковките.

Когато използвате Terra Wash+Mg – с отходните води няма да изхвърляте детергенти, а само магнезий. Тъй като в процеса на пране не се образува пяна, можете да пропуснете цикла на изплакване, с което пестите енергия и вода и щадите Природата.

Отстраняване на мухъл и плесен от пералнята

При използването на течни перилни препарати и омекотител, по тръбите на пералнята се образува био филм, който е отлична хранителна среда за бактерии, плесен и мухъл. Вероятно се е случвало да усетите неприятен мирис и нужда да почистите пералнята.

Ако използвате Terra Wash+Mg – просто няма да Ви се налага, тъй като био филм няма да се образува, дори напротив – магнезиевият еко прах ще почисти Вашата пералня, както можете да видите:

По тази причина е препоръчително, когато използвате Terra Wash+Mg за първи път – няколко пъти да пуснете пералнята само със сашето и без дрехи. Така отмитите осттъци от мухъл и плесен няма да се смесват с прането, а ще бъдат изхвърлени  отходните води.

Еко прах без аромат

Свикнали сме прахът за пране да мирише на хубаво. А знаете ли как ухае прането, изпрано с Terra Wash+Mg? Просто ухае на чисто, тъй като в продукта няма добавен аромат. Разбира се, при желание  винаги можете да добавите аромат или етерични масла.

Ефективно елиминиране на миризмите

Носенето на дрехите в ежедневието е съпроводено и с отделянето на телесни миризми, които желаем да отстраним с прането. Повечето конвенционални перилни продукти просто ги маскират с по-силен аромат.

Съвсем различно е действието на Terra Wash+Mg. Телесните миризми, които се задържат по дрехите при носене, са летливи съединения, които се образуват от бактерии, които взаимодействат със секретите, потта и кожните клетки на тяло.

С телесните течности от кожата, тези бактерии се пренасят по дрехите, а от там с прането и в пералнята. Антибактериалното действие на Terra Wash+Mg е предпоставка за ефективно елиминиране на неприятната миризма по дрехите, а не само да се маскира и прикрива със силен парфюм в праха за пране.

Искрящо бяло пране с еко прах?

Terra Wash+Mg е еко прах и не съдържа избелители. За искрящо бяло пране и третиране на петна можете да добавите натриев перкарбонат. Добавката е често използвана в еко праховете.

Продуктът може да се използва с препарати за третиране на петна, в комбинация с конвенционални перилни препарати и омекотители.

За кого е подходящ Terra Wash+Mg?

Практически Terra Wash+Mg е подходящ за всеки, който е загрижен за Природата. Най-често е предпочитан от семейства с деца или хора с дерматологични проблеми – в т.ч. атопичен дерматит, псориазис, екзема и др.

Еко прахът за пране се предпочита от къмпингари, поради това, че не замърсява природата и е лесен за употреба. Достатъчно е да разполагате с вода и съд – малко бидонче. Поставете дрехите и сашето в бидончето, долейте вода и ги повозете в багажника на автомобила – да се подрусат. След като се приберете в къмпинга – прането ще е готово за простиране.

С всяка покупка се засажда дърво

Производителите на Terra Wash+Mg подкрепят проекта за залесяване на обезлесени региони – Eden Reforestation. С всяка покупка на натуралния прах – се засажда дърво и се съхранява естественото биоразнообразие в различни региони, като – Мадагаскар, Мозамбик, Кения, Етиопия, Непал, Индонезия, Филипини, Хаити, Централна Америка, Бразилия и др.

Кога е време за нов продукт?

Натуралният прах за пране Terra Wash+Mg е предвиден да се използва поне 365 пъти за пране до 8 кг. при цикъл на пране до 60 минути Ако перете всеки ден – това е една календарна година.

За да сте сигурни дали  време засмяна е достатъчно само да претеглите сашето. Ново саше тежи около 125 грама. Когато теглото му падне до 70-80 грама, то време е да закупите ново саше. По отзиви от потребители за Terra Wash+Mg (мнения) – след няколко години ползване.

Старото саше можете да използвате за естествен тор на растенията или да използвате заедно с новото – в пералнята можете да поставяте и двете сашета.

Terra Wash+Mg - революция в прането от Япония

Малка крачка от наша страна може да има голям ефект върху Природата. Хората трудно променят стереотипите, които им налага статуквото. А от изборите на всеки от нас зависи много.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!