menu
Летни дестинации в България, които да посетите
Летни дестинации в България, които да посетите
Няма да сгрешите, ако ги посетите.

1.     Мелнишките пирамиди

Тези пирамиди са едни от най-посещаваните места в нашата страна. Намират се в подножието на югозападната част на Пирин планина – околностите на град Мелник. Най-високите стигат дори до 100 м. Интересното за тях е, че склоновете им са пясъчни и на някои места са напълно отвесни, а с времето си дори те променят формите си, поради постоянния процес на естествено изграждане и формиране.

2.     Крушунски водопади

Водопадите са място което предоставя съчетание от екопътека, пещера и водопад. Той е с височина 20 м, а началото му тръгва от Крушунската пещера, от която пък извира река Пройновска. Те са най-голямата водна бигорна каскада в цялата страна – по тази причана скалите са само от бигор. А и точно заради това са издълбани от водата и образуват необикновени форми.

3.     Крепост Овеч

Тя датира от Средновековието и сами може да си помислите какво е прежилява крепостта. Намира се над скално плато – 166 м надморска височина, а има страхотна красива гледка. Мястото позволява една невероятна разходка върху поддържана пътека по платото.

4.     Резерват „Сребърна”

Едно място с уникална флора и фауна. Наричат го езерото „Елдорадо на блатните птици” поради богатото биоразнообазие на редки видове птици. Мястото се популяризира през 1948 г. и разполага с екопътеки, беседки и табла с информация относно животните в района. Село Сребърна има музей, свързан с резервата.

5.     Пещера Венеца

Най-красивата пещера в цялата страна, защото притежава галерии с богато разнообразие от пещерни образувания. Освен това – това е и единствената пещера, която притежава инсталация с художествено осветление. Има 400 м туристическа пътека, паркинг и информационен пункт точно на входа.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!