menu
Легендарният баскетболист Крис Пол и неговата разтърсваща история
Легендарният баскетболист Крис Пол и неговата разтърсваща история
Спортистът с разтърсваща история за началото на кариерата му

Известният баскетболист – Крис Пол сподели, че всичко това, което е достигнал е благодарение на неговия дядо, който ще помни винаги.

Историята започва в Луисвил, градче в Северна Каролина. Дядото на момчето се казва Натаниел Джоунс и имал сервиз, в който ремонтирал коли. Ремонтът е бил без пари или срещу много скромна сума и по тази причина не печелели много, но хората ги обичали и уважавали.

Единственото, което прекъсвало работата били мачовете на неговия внук, който се развивал доста добре в баскетбола, но заради ниския ръст – 180 см, момчето оставало във втория отбор. Когато Крис играел, дядо му винаги затварял сервиза, за да го гледа.

В един злополучен ден, преди мача на момчето, майсторът е убит от крадци. В началото разстроеното момче отказало да играе, но в този ден намерило сили и излязло на стадиона и точно тогава започва да вкарва кош след кош. Неговият треньор разбира какво точно иска да направи той – да вкара 61 точки, точно на толкова години е починал дядо му. Така и стигнал до 60-те точки, но тогава печели нарушения за 2 точки. Пол вкарва първата точка, хвърля топка и отива при треньора си, за да го прегърне.

По-късно в новините Крис споделя, че е усещал присъствието на дядо си в залата.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!