menu
Как да обзаведете баня, която диша
Как да обзаведете баня, която диша
Банята може да диша. Само простор й трябва. Простор в интериора. Но и, по-важно, простор за идеите.

Идеите за обзавеждане на баня са разнообразни. За да не се оплетете в съвети и оферти с всякакви мнения, се нуждаете от базова концепция. Иначе цялостното обзавеждане ще се изроди в претенциозна еклектика. Сякаш много неща сте опитали за поберете в банята си и накрая... не е останало място за стила.

А това вече е жалко.

За да го избегнете, първо оформете концепция, после обзвеждайте банята със Smart Care - професионалисти в областта, на които може да се доверите. Това е особено валидно за малка баня, защото много бързо в нея няма да остане място за удобство и стил. Слагате една по-модерна и обемна душ кабина и край. Това Ви е обзавеждането.

Така че първо е концепцията, визията, фундаменталната идея за банята, а после идва изборът на конкретни мебели и аксесоари.

Има смисъл, нали? Първо да уточните целта, а после и съгласно нея да планирате действията.

Ето например една такава фундаментална идея за конкретен стил в декорирането на баня, от която да извлечете конкретни насоки...

 

Слънчева, тропическа свежест в банята

Лято идва, нали? Освен това, предполагаме, бихте искали дизайнът на банята да Ви навява слънчево настроение целогодишно.

Ако е така, логично е да помислите как банята може да... диша дълбоко. Как да изградите стил, който, през модерно обзавеждане, сякаш плисва свежест в обстановката – това е идеята, зад по-конкретната визия.

Специално това е идеята зад тропическия стил на баня. Да, логично е в пълната си пъстрота  този тип идеи за цялостно обзавеждане да се свързват основно с лятото и пъстрите тонове. Но не е задължително да рамкирате толкова строго-сезонно тази концепция. В основата й лежат принципи, носещи слънчева свежест и ободряващ простор в банята, от които тя сякаш започва да диша.

Ето някои основни сред тях:

·     Наблегнете на стъклото. Добре оформените стъклени профили отварят и освежават интериора. И това не се отнася само до стандартните и големи мебели за баня като душ кабини, огледала, мивки... Отнася се и за по-малките аксесоари. Даже често тяхната стъклена визия създава интересен ефект. Визуално те се превръщат в свежи капки в интериора. Например едни стилно изваяни стъклени полици за баня може да пръснат в пространството бодри тонове стил и удобство.

 

·     Обособете отварящо пространствата. Всяка баня се изпълва със стил, когато във визията й личи подреденост. Ако пространството е малко, може да обособите отделни зони, чрез ефектна стъклена преграда.

 

·     Погрижете се в обособените пространства да е комфортно. За да се освежавате истински в банята си, трябва да усещате уют и стил във всяка зона. Конкретно може да си създадете специално място за топло отпускане в банята, чрез параван за вана. Моделите са разнообразни като размер, форма и конфигурация на стъклените панели. А ако държите на по-специална атмосфера, може да си обособите лично Ваш си кът за топъл релакс с поръчков параван за вана.

 

·     Заложете на мебели за баня по поръчка. Ако искате да създадете подчртан стил, поне някои от елементите в интериора следва да са поръчкови. Специално за тропическия стил поръчайте мебели, вдъхващи простор в интериора. Например едно по-голямо и модерно огледало с флорални мотиви в банята ще отвори пространството за топъл, приветлив, свеж дизайн..

 

·     И, понеже покрай флоралните мотиви отворихме и пространство за идеи за декориране на баня, да споменем нещо и конкретно в тази посока. Обмислете хубаво обзавеждането с дребните елементи. Стремете се да запазите отворената, свежа линия с функционални, но деликатни аксесоари за баня. Например нежна стъклена чаша за тоалетни принадлежности с хромиран държач. Или пък компактна стъклена полица с метални държачи. А защо не и елегантен държач за хавлиени кърпи, решен в черен мат?

 

·     Приемете декорирането на баня присърце като директно заложите на рисунък върху някои мебели. Днес стават все по-модерни стъклените декорации. Можете да освежите стила на интериора с ефектен дигитален принт върху стъкло, решен в свежи зелени и сини нюанси. А може и да си принтирате любими фрази и цитати на личности, които цените.

 

Живеем във времена, в които пазарният процес носи огромно разнообразие от решения. Възползвайте се от тях. И от времената, и от артистичните решения за интериор и декорация. Обичате слънчевото и топло време?Заредете пространството си с лъчите на тропическия стил.

И то ще остане цяла година.  

Защото банята ще диша свежо.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!