menu
8 полезни съвета, с които да увеличите богатството си
8 полезни съвета, с които да увеличите богатството си
Тук изброяваме поредица от съвети, които ще ви помогнат да увеличите финансовата си независимост.

Съвет №1. Не спирайте да мечтаете

Сами по себе си, без действие, мечтите няма да донесат никаква полза. Но ако не мечтаете за нищо, малко вероятно е да постигнете много. Именно със силното желание да се постигне нещо, започват великите неща. Обърнете се към историите на тези, които вече са постигнали много, за да станете богат и успешен човек. Запомнете, че няма дори една от тези истории, която да започва с думите: "Всъщност не исках нищо, богатството дойде от само себе си"!

Съвет №2. Намирайте време за размисъл

-Намерете половин час, за да бъдете насаме със себе си и да дадете искрени отговори на няколко важни въпроса:

-Какво правя по-добре от другите?

-Какви реални ползи мога да донеса на обществото?

-Какво считам за смисъл на живота?

-Ако времето ми не беше заето с грижи за пари, на какво щях да посветя живота си?

 Основното нещо в тази интроспекция е да не се заблуждавате. Ще бъдете изненадани, но искрените отговори на тези въпроси наистина ще ви позволят да отговорите на най-важното: "Как да станете богати?"

Съвет №3. Отделяйте време за учене

Отделяйте определено време на изучаването на биографиите на мултимилионерите всеки ден. Абсорбирайте се за всякакъв полезен материал, защото инвестицията в знанията ви винаги е най-печеливша. Освен това, определена мисъл на известен човек, може да ви вдъхнови да създадете своя собствена бизнес идея.

 

Запишете цитати, които ви настройват за успех и ги поставете на видни места. Колкото по-често погледът ви пада върху правилните мисли, толкова по-бързо ще се настрои  съзнанието ви.

Съвет №4. Постоянно мислете за приходи

Всяка минута мислете как да станете богати, как можете да забогатеете, как да спечелите повече пари и да станете финансово независими.

 

Отначало това ще ви изглежда недостижимо и ще се появят само странни идеи, но един ден ще бъдете приятно изненадани от резултатите от постоянния размисъл.

Съвет №5. Запознавайте се с нови хора

Направете нови познанства, бъдете по-отворени за комуникация. Парите идват при нас чрез други хора. Почти невъзможно е да спечелите състояние сами.

Съвет №6. Помислете за натовареността си

Още ли работите за някого? Време е да оставите робството в миналото! Колкото повече време прекарвате, правейки печалба за някой друг, толкова по-малко ресурси ще сте оставили за самореализация, личен бизнес и постигане на целта ви - богатството.

Съвет №7. Помислете за професионалните си дейности

Още ли не сте готови да напуснете работата си в офис? Поне забравете за изискванията на корпоративната култура. Извършвайте само работата в рамките на вашите интереси. Не позволявайте на компанията да се възползва от вашите знания и умения просто така.

Съвет №8. Помислете за източници на пасивен доход

Какво би могло да бъде постоянно печелившо и да отговаря на усилията ви? Често от отговорът на този въпрос започва пътя към богатството. Помислете за няколко различни варианти за инвестиции.

                                                                                                 Източник: Кредитен портал - parite.bg

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!