menu
Заболеваемостта от Covid 19 расте
Заболеваемостта от Covid 19 расте
Броят на болните расте. Задавали се нова вълна на вируса?

Много хора побързаха да обявят край на пандемията, сякаш тя изцяло подлежи на човешки контрол. Въпреки, че е лято и хората прекарват повече време навън, въпреки, че имунната система на хората по това време на годината не е отслабена от традиционните зимни вируси като грип и настинка, Коронавирусът набира скорост за пореден път.

Към днешна дата - 14.07. 2022 г. областите оцветени в жълто са вече 14 на брой. Това означава че там болните са с над 100 души заболели на 100, 000 за поне 14 поредни дни. Починалите за последното денонощие са двама, а общият брой от началото на пандемия е 37 281 души.

Областите с жълт код заради Covid 19 са София, София- град, Перник, Монтата, Благоевград, Враца, Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Разград, Габрово, Стара Загора и Ямбол.

Премиерът в оставка обяви, че Планът за справяне  с пандемията ще бъде актуализиран, но все още няма подробности как. Кирил Петков побърза да успокои, че няма да има затваряне на биснеси, изискване на сертификат или ограничения в пътуването. 

Препоръките за спазване на дистанция, дезинфекция и ваксинация остават.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!