menu
Мат Лебланк - добър актьор и добър човек
Мат Лебланк - добър актьор и добър човек
Защо той се отказва от кариерата си?

Мат е известен с ролята си в сериала "Приятели". Тя става емблематична за него. Какъв е той зад камерата, какво става в личния му живот и защо се отказва от телевизията?

Като младеж Лебланк не е мечтал да стане артист. Мотоциклетите са били неговата страст. Учил е за дърводелец. Докато е бил в колежа обаче, решава да го напусне и да отиде в Ню Йорк, за да опита късмета си като модел. Оказва се обаче, че не е достатъчно висок за този професия. Въпреки това Мат не се отказва и се пак успява да си уреди участия в реклами на известни марки като Levi's , Coca-Cola. Heinz и Doritos.

Намира си работа и в сериал "TV 101", малка роля в "Женени с деца", но не успява да бъде финансово стабилен с тези роли. Преди да го наемат за "Приятели", Мат има само 11 долара в джоба си и редовно ходел гладен. 

Продуцентите на "Приятели" са имали сериозни колебания кого да изберат за ролята на Джоу Трибиани - харизматичният, сексапилен, с добро сърце приятел. Трудно им е било изберат между Мат и Луис Мандилър. В крайна сметка се спират на Мат, а Луис се появава от време на време в сериала. Той беше "брат близнак" на Джоуи. 

Година преди края на сериала мат Лебланк се жени за Мелиса Макнайт. Тя е американска акриса, двамата имат дете скоро след сключването на брака им. Те имат дъщеричка. За огромно съжаление когато тя става на 8 месеца започва да получава припадъци. Диагностицирана е с кортикална дисплазия, което е мозъчно разстройство, засягащо неврологичните функции. Имало е опасно детето изобщо да не може да проговори.

По това време Мат играе в "Джоуи". Сериалът обаче бива отменен и тогава именно Мат решава да се оттегли от телевизията и да се отдаде на дъщеря си. Пред 2006 година се разделя с жена си, а през 2011 година напълно се дистанцира от медиите. По-късно той разказва, че години наред почти не излизал от къщата си, където живеел с детето си.

В крайна сметка дъщеря му Марина успява да преодолее заболяването си. Мат разказва, че двамата обичат да гледат заедно "Приятели", като Марина често му задавала въпроси за това какво се е случвало точно на снимачната площадка.

Това е историята на любимия Джоуи, на Мат Лебланк - един добър актьор, добър човек и най-вече добър баща.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!