menu
Добри новини за алергичната хрема
Добри новини за алергичната хрема
Победи алергичната хрема само с лечебната сила на оригиналните Шуслерови соли, които неутрализират алергена още в клетките.

Добри новини за алергичната хрема

Хората, които страдат от алергичен ринит (сенна хрема) са наясно през коя част от годината се обострят симптомите им в зависимост от пика на алергена, причиняващ бурната защитна реакция на имунната система на тялото, която всъщност стои в основата на всяка алергия. 

Сенната хрема най-често се свързва с пролетта и носените от въздуха полени, но има хора, които я развиват през лятото или есента. Не е малка и групата на хората, които имат т.нар. целогодишен алергичен ринит, предизвикан най-често от прахта вкъщи, акарите, домашните любимци, химикалите в перилните препарати…

Жена с ПМС

Стрес, ПМС и алергии 

Оказва се, че и стресът може да влоши симптомите на сенната хрема или друг вид алергия. Механизмът е следният: стресът увеличава количеството на хистамин в кръвта, което още повече обостря алергените симптоми, а в конкретния случай със сенната хрема може да засили кихането, кашлицата, сълзенето на очите, назалната секреция.  

Алергичните симптоми се увеличават и по време на ПМС (предменструален синдром) и бременност. По-високите нива на хормони, включително естроген, могат да вложат усещането за сърбящи очи и други симптоми при пролетна алергия.

Дъждът пречиства въздуха и отмива полените от улиците в града, но гръмотевичните бури, които най-често се наблюдават през пролетта и лятото, имат обратния ефект – те вдигат и завихрят цветния прашец във въздуха, причинявайки феномена, известен като „астма при гръмотевична буря“.

alergia_vitamin_d

Помага ли витамин D при сенна хрема?!

Слънчевият витамин не само намалява вероятността от развитие на алергии, но променя и начина, по който функционира имунната система като цяло. Доказано е, че витамин D е неразделна част от правилното функциониране на Т-клетките, които са жизненоважна част от имунна система и в частност в борбата с алергените, тъй както умеят да чистят тялото от тях. 

Ето защо е важно да се уверите, че получавате достатъчно витамин D от слънчева светлина и/или добавки. Най-добре си направете кръвно изследване за нивото на витамин D в организма и чак тогава решете дали да взимате допълнително от този витамин под формата на хранителна добавка. 

Но имайте предвид следния факт: при хората в модерните държави, които не са разположени в екваториалния и тропически пояс, включително в България, е установено, че има най-голям дефицит именно на витамин D, особено през студените месеци, когато и денят е по-къс.

Шуслерови соли и сенна хрема

Добри новини за алергичния ринит

Положителната вест е, че алергиите намаляват с напредването на възрастта. С всяка изминала година имунна система произвежда все по-малко имуноглобулин Е – антитялото, отговорно за алергичните реакции на тялото – което пък води до намаляване на симптоматиката.

Още една добра новина… Сенната хрема изключително добре се повлиява и от минералните соли, които по уникален начин навлизат в клетките и още на това базисно ниво успяват да неутрализират алергена, причиняващ сенната хрема. 

Затова се въоръжете с три оригинални Шуслерови соли на DHU (Немският хомеопатичен съюз):

При пик на алергичния ринит трите соли се редуват: на всеки час се взима по 1 таблетка от съответната сол и отново схемата се повтаря през целия ден. След като алергичният пристъп отмине лечебната схема се променя: приема се дневно по 3 таблетки от трите соли. Курсът продължава минимум 1 месец.

Шуслеровите соли нямат никакви странични ефекти, може да се ползва дълго време, както от 0+ възраст при бебетата, така и от бременни и кърмещи жени, възрастни хора с хронични заболявания. Другият голям плюс на Шуслеровите соли на DHU е, че може да се съчетават безпроблемно с всички конвенционални или алтернативни терапии. 

Мъж пуска климатик

Какво да правите, ако имате алергичен ринит

Какво не е препоръчително 

 

Виж още:

Потвърждават ли научните изследвания връзката “алергия-емоции”?
Защо организмът има нужда от детокс при алергия?
Хранителна алергия и хранителна нетолерантност – каква е разликата?
Алергията – кога можем да я победим?
С какво да се храним, ако имаме поленова алергия?
3 безопасни метода за превенция на алергична хрема
Хремата през пролетта – с какво е по-различна?
7 мита за алергичния ринит
6 въпроса за поленовата алергия и техните важни отговори
Алергичен ринит или настинка? Как да ги разпознаете?
Алергията – бичът на нашето съвремие

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!