menu
Детоксикиращи диети: факти и митове
Детоксикиращи диети: факти и митове
Разбери как да използваш природната помощ от оригиналните Шуслерови соли на DHU, за да детоксикираш тялото.

Детоксикиращи диети: факти и митове

Концепцията за детоксикираща диета е една от най-популярните тенденции днес. Милиони хора по света се доверяват на такъв тип хранене, пият детокс фрешове и приемат добавки с билкови и натурални съставки в опит да пречистят телата си от вредни вещества. 

Причината токсините да са притеснителни за нас е очевидна – натрупването им в организма би могло да доведе до увреждане на определени тъкани и органи, което пък води до развитието на различни болести. Токсините се образуват в самия организъм в следствие на обмяната на веществата, при прием на определени медикаменти или попадат в него чрез храна, напитки или под въздействието на околната среда. 

Какво е детоксикация?

Детоксикацията е естествен процес, който тялото използва, за да се пречисти от токсичните вещества. Този процес е важен за организма, защото предпазва от развитие на различни заболявания.

Ето и по какъв начин се случва пречистването: когато токсините попаднат в тялото, те се преработват в черния дроб, след което се поемат от кръвния поток и се транспортират до бъбреците или други органи, откъдето се изхвърлят от тялото.

Пречистване на тялото на жена

Как да подпомогнем детокса на тялото?

В допълнение към естествените механизми за детокс на тялото, има и други начини за подпомагане и подсилване на ефективността на детоксикацията. Консумирането на много вода подпомага изхвърлянето на токсините, а избягването на преработени и рафинирани храни, алкохол и тютюнопушене намалява натрупването на токсини в тялото. Разбира се, приемът на здравословна, добре балансирана храна може да осигури на тялото основни хранителни вещества и витамини, които подпомагат процесите на премахване на токсини в тялото, затова и много хора избират детоксикиращите диети.

Детоксикация на жена чрез зеленчуци

Митове за детоксикиращата диета

Един от най-големите и опасни митове относно детокс режимите е, че те могат да лекуват конкретни заболявания. Много от тях биват промотирани с обещание за лечение дори на състояния като диабет и рак. Но реалността е, че за подобни твърдения липсва научна основа. Детоксикиращите диети никога не трябва да бъдат заместител на предписаните медикаментозни лечения на каквото и да е сериозно заболяване.

Друго често срещано погрешно схващане е, че детокс режимите могат напълно да пречистят тялото от токсини. Въпреки че този тип хранене може да помогне за освобождаването на тялото от вредните вещества, те не са в състояние напълно да премахнат всички токсини в него.

Пречистване на тялото със смутита

Факти за детоксикиращите режими

От друга страна важно твърдение за детоксикиращата диета е доказано – нейната роля в поддържането на здравословен начин на живот. Тя би могла да бъде в помощ на тялото в борбата му срещу натрупаните вредни вещества от консумация на нездравословни и преработени храни, както и от външни фактори като замърсяването на въздуха и водата. Добре съставената диета за детоксикация може да помогне за подобряване на метаболизма, да регулира храносмилателните процеси и да възвърне баланса в тялото.Детокс режимът може да бъде полезен инструмент, когато говорим за постигане на тонус и здраве в дългосрочен план. А ако го комбинирате с оригиналните Шуслерови соли, резултатите няма да закъснеят. 

Препоръчва се да се направи пречистване с тяхна помощ в рамките на един месец. Всеки ден от всяка сол се слагат по 5 таблетки в 200 мл вода, от която през деня се пие бавно, на малки глътки.

Оригиналните соли на д-р Вилхелм Шуслер, които са производство на DHU (Немският хомеопатичен съюз), могат да се съчетават и с други хранителни добавки и лекарства, ако е необходимо.

 

Виж още:

8 знака, че тялото има нужда от детокс

10 правила за наистина ефективна детоксикация на тялото

Зашо есенната детоксикация е повече от задължителна?

Детоксикация и отслабване преди лятото в три стъпки

Когато тялото крещи: детоксикация!

Детоксикация и отслабване преди лятото в три стъпки

Защо есенната детоксикация е повече от задължителна?

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!