menu
5 неща, на които не бива да пропуснете да се насладите
5 неща, на които не бива да пропуснете да се насладите
В забързаното ни ежедневие, понякога не отделяме време за истински важните неща.

Животът ни е натоварен и забързан. Повечето от нас са амбициозни и крайно заети хора. Но това ли е всичко в живота? Работа, работа, работа и 20 дни почивка? Вещи, вещи и вещи? Има много повече от това и от нас зависи да го видим, да го пожелаем и да му се насладим. Нашите предложения могат да бъдат само началото, само подтик да надникнете във вашия вътрешен свят. Вие най-добре знаете от какво имате нужда, какво обичате.

Морето през есента

Да, пясъкът не е горещ, водата е студена. Няма тълпи, музика и мирис на най-разлини храни. Няма нищо лошо в пълните, оживени летни плажове, но морето през есента има своя красота. Насладете се на шума на вълните, на празната синя шир, на просторното небе, на ароматът на солената вода. Усетете морската хлад, наблюдавайте полета на птиците. Морето през есента и истински лек за душата.

Класическото изкуство

Цял живот сте мислили, че Достоевски е твърде сложен? Мислили сте, че да слушаш симфония е скучно? Че поезията не е вас? Голяма грешка. Великото изкуство е сред най-невероятните постижения на човешката цивилизация и всеки би могъл да намери в него по нещо за себе си. Откъснете се от вседневните мисли и баналната рутина с нежните слова на Яворов или Шекспир, потопете се света на руските класици или на най-добрите български майстори. Насладете се на Моцарт, на Бетовен, отидете на изложба. Изкуството е цял един нов свят.

Тишина

Шумът на града, на рекламите, гласове, музика, кучешки лай, детски вик, телевизор, автомобили... Живеем в един толква шумен свят. Мнозина от нас бягат от тишината. Тя ги отегчава, плаши, дори ужасява. Тишината е лукс. Тишината е мъдрост. Намерете тихо местенце и то ще ви помогне да намерите и тишината вътре във вас.

Поиграйте с децата

Вашите, внуците, на съседите - поиграйте с деца. Станете като тях, отпуснете се, щурейте. Детето в нас остава живо завинаги и то винаги обича да играе. Припомнете си това забравено изкуство.

Вземете си домашен любимец

Живеем живот, твърде далеч от природата. Вземете си животинка у дома, каквато предпочитате. Насладете се на общуване на друго ниво. Няма как да се обясни с думи. 

Често се страхуваме да не пропуснем нещо в живота - някакво страхотно забавление, а по-често притежанието на нещо материално. Но истинските неща са достъпни за нас почти всеки миг и час. Да бъдем, да сме, да опитаме, да можем, да знаем.

 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!