menu
Най-странните професии
Най-странните професии
Ако ще си сменяте работата, помислете за по-нестандартна кариера.

Най-странните професии

Най-хубавата работа на света е тази, която наистина харесваме и която вършим със страст. Някои хора знаят каква е мечтаната им работа, а други пробват различни сфери, докато открият „тяхното“ нещо. Трети пък са отдават на нестандартни дейности, които звучат хумористично, но всъщност предоставят специфична уникална услуга, а и вероятно са забавни. Ето няколко от тях.

Професионалист за спане

Тази „професия“ тръгва от финландски хотел, където наели човек да спи на различните легла и да дава отзиви. Ако ви влече спането, освен да проверявате пригодността на матраците и завивките, може да го правите срещу заплащане като участвате в научни изследвания.

Писател в сянка

Замисляли ли сте как успешни бизнесмени или популярни личности изведнъж придобиват писателски талант и книгите, в които разказват за себе си са страхотни? Най-често те са писани от писател-професионалист, който обаче остава „в сянка“. Много писатели продават уменията си по този начин на хора, които имат какво да кажат, но не знаят как.

Бутач в метрото

В Япония гъстотата на населението е много висока, така че в един град служители на метрото имали специална задача – да бутат хората навътре във влака, за да не пречат на вратите да се затворят и да се избегнат инциденти. Не се знае колко перспективна е тази професия, тъй като инфраструктурата може да се подобри.

Гмуркач за голф топки

Ако сте виждали как топките за голф отхвърчат в езерцата, разположени по игрищата, може би се чудите какво се случва с тях. Има си специални хора, които периодично се гмуркат и изваждат всички изгубени топки.

Професионален оплаквач

В някои култури в Азия се смята, че погребението трябва да бъде шумно, за да почива в мир покойникът, затова там съществуват професионални оплаквачи – хора, които срещу заплащане ще дойдат и ще плачат за човека, когото изпращате.

Чакащ на опашки

Перспективна професия, особено ако сте търпеливи. За да избегнат продължително чакане на опашка, някои хора наемат специален асистент, който ще чака вместо тях. В България тази професия е популярна сред хората, занимаващи се с автотърговия – можете да платите на някого да регистрира новия ви автомобил в КАТ и да не се редите 3 часа на опашка.

Бавачка на щрауси

Фермите за щрауси набраха популярност в началото на 21 век и днес можете да си намерите работа в такава като човек, който пази малките пилета да не се кълват едно друго. Не изглежда никак сложно, но представяйки си няколко десетки или стотици малки щрауса, вероятно е изтощително.

Човек, който помага на панди да се възбуждат

Да, точно за такава възбуда става дума. Пандите се размножават много трудно в плен, а и са малко мързеливи. На служителите в един от най-големите зоопаркове Китай, където се отглеждат панди, им се налага да помагат на женските панди да се възбудят, за да приемат мъжкия и евентуално да имат малки.

Всички тези професии звучат несериозно, но вероятно изискват специфични умения, а и умствена нагласа. Ако ще си сменяте скоро кариерата и не знаете накъде да поемете, спомнете си, че няма значение какво работите, стига да ви доставя удоволствие. 

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!