menu
Баня в бохо стил: Завладяваща смесица от цветове и текстури
Баня в бохо стил: Завладяваща смесица от цветове и текстури
Една от тенденциите в интериорния дизайн, които завладяха сърцата през последните години, е бохо стилът. Това прави вътрешното пространство супер цветно и добавя нещо екзотично и непринудено в същото време. И така, как да декорирате банята в бохо стил?

Вдъхновяващи идеи за бохо баня: Функционалност и естетика в едно

Една от тенденциите в интериорния дизайн, които завладяха сърцата през последните години, е бохо стилът. Това прави вътрешното пространство супер цветно и добавя нещо екзотично и непринудено в същото време. И така, как да декорирате банята в бохо стил?

Бохо стил в банята

Различни култури и модели се сблъскват в бохо аранжименти, правейки декора малко еклектичен. Самото име, което идва от думата „бохемия“, вече ни казва много какво можем да очакваме от този стил. Бохо баните са свързани с природата и етноса. Няма съмнение, че добре организираната баня в бохемски стил е впечатляваща, но за да получите ефектен ефект, трябва да знаете как да подходите. На пръв поглед изглежда, че в бохемския интериор нищо не си пасва. Но ако се вгледаме по-внимателно, всеки елемент от аранжировката е внимателно обмислен. По принцип няма строги правила, но има няколко насоки, които трябва да се следват. И така, как да декорирате баня в бохо стил, за да изглежда красива и уникална? Едно от най-важните неща, за които трябва да помислите, е цветът. Бохо банята е многоцветна. Трябва да вземем предвид преди всичко цветовете, свързани с Ориента, така че би било кафяво, червено или тюркоазено. Въпреки това, за да избегнете само интензивни нюанси, струва си да ги успокоите с по-меки пастелни цветове. Те ще бъдат невероятен фон за интензивни цветове. Земните тонове също ще работят добре.

Бохо баня – какво да поставим в нея?

Бохо е многоизмерен стил, така че нашата баня трябва да бъде украсена с елементи, които се различават не само по цвят, но и по текстура. Тъй като бохо се отнася до хипи стила, там трябва да има естествени материали, като дърво. Екзотичното дърво ще работи перфектно в банята, но е доста скъпа инвестиция. Вместо обикновена дървесина, можем да изберем дървени плочки, които ще изглеждат почти идентично. Също толкова важни като дървото са плетените на една кука дрънкулки и дантелата. Плетените кошници в различни размери също ще се впишат перфектно в бохемската концепция. Оригинален ефект може да се постигне чрез вкарване на камък в нашия декор. Също така си струва да инвестирате в разнообразие от материи. Хавлии или килими в ориенталски или флорални мотиви, поставени до душ или вана, ще подчертаят характера на аранжировката. Ако инвеститорът желае да придаде повече елегантност на банята си, трябва да се погрижи банята му да изглежда лъскава. Блестящи фитинги, голямо огледало за баня или голямо стъкло ще изглеждат страхотно.

Бохо стил – аксесоари

Това, което придава вкус на всяка аранжировка, са различните видове декорации. В бохо стил сувенирите, донесени от екзотични пътувания, са правилният избор. Аксесоарите за дома в бохемски стил обаче често са изработени от материали, които не са устойчиви на влага, така че трябва да ги обмислим. Какво ще работи най-добре тогава? Стил добавят различни видове ароматизирани свещи и ароматни пръчици. Те ще създадат приятна и топла атмосфера с нотка на мирис на Ориент в банята. Заслужава си да инвестирате в споменатите плетени кошници. Както малките кошници за дребна козметика и дрънкулки, така и големите кошници за пране са просто перфектни. Раковините например са този тип празнични сувенири, които спокойно могат да се поставят в банята. Нещо повече, трябва да обмислим дизайна с хавлии и килими за баня. Те не само трябва да бъдат функционални, но и да хармонират с целия декор по отношение на цвят и шарки. Тъй като природата е важна в бохемския стил, можем да изберем саксийни растения в банята. Има видове, които обичат високата влажност. И ако ни остане място, идеалната черешка на върха на тази бохемска торта ще бъдат блестящи вази и бутилки.

Бохо баня – как да съчетаем функционалност с естетика?

Има дизайнерски стилове, по които не е нужно да сме експерти, за да създадем нещо хармонично и стилно. Но има и по-взискателни стилове, при които чувството за вкус определя дали резултатът е задоволителен и бохото принадлежи точно към тази група. Като цяло трябва да помним, че на първо място в банята е нейната функционалност. Трябва да има цялото основно оборудване и санитарни помещения. Едва след като са подредени, можем да мислим за декорации. Ако планираме да декорираме голяма баня, тази задача не е много трудна, но когато става въпрос за по-малка площ, трябва да внимаваме да не прекаляваме.

Оборудването за баня има какво да предложи

Страхотно ще стоят семплите и модерни, както и тези с необичайни форми и във винтидж стил. В бохемския дизайн телата трябва да се третират като декорация, допълнение, подчертаващо характера на подредбата. Не трябва да забравяме, че арматурата до мивката и душ кабината трябва да принадлежат към един комплект и да имат еднаква цветова схема. Когато избираме мебели за баня, трябва да вземем предвид материалите, споменати по-рано, така че дървените и плетените мебели ще бъдат подходящи например. С по-тъмни дървени мебели банята ще изглежда много изящна, а с плетени мебели ще изглежда небрежно и ще има леко празнично настроение. Когато става въпрос за по-малки бани, важен декоративен елемент биха били висящите рафтове. Там могат да се поставят декоративни свещи или сладки кошници, пълни с козметика. Това решение е стилно и функционално.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!