menu
Придобийте крипто лиценз и литовска (ЕС) компания
Придобийте крипто лиценз и литовска (ЕС) компания
В Литва има ниска данъчна ставка от 15%. Наличието на EMI лицензи в Литва помага на много компании да избегнат високи данъчни тежести.

Държавата-членка на Европейския съюз Литва има правна рамка за придобиване на крипто лиценз за корпоративно лице. Регулацията по отношение на крипто активите в Литва е достатъчно гъвкава, за да я направи привлекателна опция, когато целта е да има крипто законно в Европейския съюз.

Има два варианта: регистриране на търговска марка вече като юридическо лице или закупуване на готово решение - компания на рафта с настройка за крипто оторизация (с и без налична банкова сметка).

Постоянна компания с лиценз за криптовалута и незадължителна банкова сметка

Очаквани разходи за пълна настройка с един поглед.

С банкова сметка 15000€

Без банкова сметка 12500€

Свържете се с нас с подробно обяснение какво включва всяка опция и какви са изискванията. Ако обаче готовото решение не е това, което търсите – продължете да четете, за да разберете другата възможност за регистриране на чисто нова компания в Литва (Европейски съюз).

Лиценз за Crypto Exchange или Crypto Wallet

Литва създаде отлична среда за FINTECH бизнес. Юрисдикцията разполага със стартова среда, чрез която е въвела два вида лиценз за криптовалута – Crypto Exchange (лиценз за оператор за обмен на крипто валута) и Crypto Wallet (оператор на портфейл за депозитар на криптовалута). Текущата регулация значително опрости процедурата за придобиване на крипто лиценз.

Лиценз за крипто борса в Литва

Фирма, клон или регистриран законен представител има правото да обменя между цифрови валути и да получава комисионна за обменни услуги в допълнение към предоставянето на услуги по отношение на обмен на фиатна валута към криптовалута и обратно.

Лиценз за крипто портфейл в Литва

Фирма, клон или регистриран законен представител притежава правото да управлява и съхранява депозитарни портфейли за криптовалута, притежавани от потребители и други трети страни.

Регистрация на лиценз

Компаниите или клоновете могат да кандидатстват за литовски крипто лиценз. Това е независимо от факта дали субектът е резидент или нерезидент на ЕС.

Централната банка на Литва има за цел да раздели строго традиционните финансови институции и доставчиците на услуги за криптовалута – компании, които купуват, продават, съхраняват или обменят криптовалути. Цифровите активи обаче могат да бъдат показани в оборота на традиционните играчи на пазара.

Централната банка има широка рамка за насърчаване на развитието на небанкови платежни услуги.

 

Изисквания за продължение

Субект, работещ съгласно регулирането на криптовалутата, трябва да следва специфичен набор от указания. Изискванията включват:

Процедура за идентификация и проверка на клиенти за всички клиенти

Трябва да се управлява задълбочено счетоводство и записи на клиентски данни

Задължително въвеждане на процедура за вътрешен контрол – мониторинг на сделките

Трябва да бъде назначен служител по политиките за AML (борба с изпирането на пари).

Задължително докладване на FCIS (Служба за разследване на финансови престъпления) на Литва

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

Напишете първия коментар за това!