menu
Фестивал Томатина, Испания
Фестивал Томатина, Испания
Един от най-интересните фестивали в Еропа - Томатина

Фестивалът La Tomatina е ежегодно събитие, което се провежда в град Буньол, Испания. Това е един от най-известните фестивали в страната и привлича хиляди туристи от цял ​​свят всяка година.

Фестивалът започва през 1945 г., когато група младежи случайно се замерват с домати по време на религиозно шествие. Оттогава той се превърна в голямо събитие, което продължава една седмица и кулминира с главното събитие: масово хвърляне на зрели домати.

По време на фестивала хората се обличат в ярки костюми и носят защитно облекло като шапки и ръкавици. Те участват в различни дейности преди голямото хвърляне на домати, включително музикални изпълнения, паради и състезания по надяждане с домати.

Основното събитие, хвърлянето на домати, се провежда в средата на улиците на града. Хиляди участници се събират и започват да хвърлят узрели домати един към друг, създавайки огромна, цветна бъркотия. Доматите се доставят от близките овощни градини и са избрани така, че лесно да се разпадат при удар, което позволява на участниците да се плъзгат и пързалят в доматената каша.

След като доматите бъдат хвърлени, участниците се пръскат с вода от маркучи, за да почистят улиците. След това празненствата продължават с фойерверки и танци.

Фестивалът La Tomatina е уникално и забавно събитие, което показва жизнеността и креативността на испанската култура. Въпреки че може да изглежда малко хаотично, то насърчава единството и приятелството сред участниците, тъй като всички работят заедно, за да създадат незабравима атмосфера.

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Коментари

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg

:брой коментар

dijow77281
Този коментар съдържа спойлери? Щракнете тук, ако искате да прочетете.

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/bman

https://aha.bg/assets/images/user-avatar-s.jpg